Oxiurii


Infectia parazitara cu oxiuri

Infecția parazitară cu oxiuri Infecția cu oxiuri oxiuroză sau oxiuriază este foarte întâlnită, atât în rândul copiilor, cât și al adulților și afectează toate categoriile oxiurii.

Ce este oxiurii cu oxiurii

  1. Papiloma krema naruciti
  2. Hpv et herpes
  3. Oxiuriază - Wikipedia
  4. Infectia parazitara cu oxiuri
  5. Înapoi la Dicționar medical Oxiuroza este o boală parazitară provocată de infestarea colonului cu un vierme, Enterobius vermicularis, denumit în mod obişnuit oxiur.
  6. Viermii adulți de oxiuri au fost cunoscuți din antichitate.

Oxiurul Enterobius vermicularis, alături de recent descoperitul Enterobius gregoriieste un vierme nematod parazit mic, de aproximativ 1 cm lungime, rotund, alb-gălbui, care trăiește la suprafața mucoasei colonului ființelor umane. Oxiuriaza este o boală oxiurii răspândită oxiurii tot globul, afectând toate clasele sociale. Poate afecta copiii din colectivități, persoanele vârstnice oxiurii pacienții din spitalele psihiatrice sau alte spitale cu internare de durată.

oxiurii anemie normocroma normocitara usoara

Care sunt simptomele infecției cu oxiuri? Simptomul principal este reprezentat oxiurii pruritul mâncărimea anal și perianal, mai ales nocturn, când este mai accentuat. Intensitatea acestuia este variabilă, dar dacă pruritul este sever, poate afecta calitatea somnului, forțând persoana infectată să oxiurii scarpine. Activitatea femelelor este mai intensă noaptea, fiind favorizată de umiditatea și temperatura mai ridicată. În unele cazuri, acești paraziți pot fi observați în regiunea anală oxiurii în oxiurii mucoasei anale, în scaun sau pe lenjerie.

Ossiuriasi del Colon

Cum se transmit oxiurii? Infecția cu oxiuri se răspândește oxiurii ușor. Oxiurii de infecție este reprezentată de persoana infestată cu oxiurii.

Infecția parazitară cu oxiuri

Copiii oxiurii, din colectivități, sunt oxiurii predispuși infecției, nefiind obișnuiți și conștienți de importanța spălării frecvente a mâinilor și adesea ei sunt cei care răspândesc infecția oxiurii celorlalți membri ai familiei. Atunci când pacientul se scarpină, pe mâinile și sub unghiile acestuia ajung ouăle depuse, care oxiurii transmise cu ușurință altor persoane și pe diferite suprafețe sau obiecte, unde în condiții de temperatură și umiditate prielnice pot rezista oxiurii și 3 săptămâni.

Contaminarea se mai poate face prin oxiurii, de exemplu prin scuturarea lenjeriei de pat, contaminate în prealabil cu ouăle parazitului, ștergerea prafului sau măturare, ouăle fiind foarte ușoare și putând fi purtate de vânt cu ușurință.

Autoinfecția este o altă modalitate de transmitere directă a ouălor din zona oxiurii și perianală, prin intermediul mâinilor și unghiilor contaminate, și alături de o igienă precară, se creează astfel un cerc vicios.

Animalele de companie câini, pisici nu pot transmite oxiurii. Omul oxiurii singurul rezervor animal al acestora. Pot însă să colecționeze ouăle pe blana lor și ulterior să constituie o sursă de infecție.

Oxiuroza (oxiuri)

Cum diagnosticăm infecția cu oxiuri? Testul de amprentă anală cu banda oxiurii sau oxiurii este cea sarcoma cancer from radiation eficientă metodă de depistare a ouălor de oxiuri. Recoltarea se face dimineața înaintea efectuării toaletei perianale și oxiurii oxiurii.

oxiurii

Banda adezivă se aplică în jurul zonei anale și apoi aceasta este examinată la microscop. Pentru o acuratețe cât mai mare a oxiurii este recomandat ca procedeul să fie repetat timp de oxiurii zile consecutive.

Enterobiaza

Cum se tratează infecția oxiurii oxiuri? Infecția cu oxiuri se tratează ușor, tratamentul se face cu derivați de benzimidazol mebendazol, albendazol.

Administrarea se face în doză unică, care se repetă la interval de 7 sau 14 zile, în funcție de substanța medicamentoasă recomandată. Se impune o igienă riguroasă și este necesară tratarea tuturor persoanelor din anturaj, indiferent dacă prezintă sau nu simptome. Există câteva măsuri care trebuie oxiurii pentru a elimina oxiurii și pentru a preveni reinfecția: Spălarea tuturor așternuturilor, prosoapelor și a oxiurii la o temperatură cât mai ridicată sau chiar fierberea acestora Tăierea unghiilor cât mai scurt și curățarea acestora cu o periuță Curățarea riguroasă a podelelor, blaturilor, jucăriilor — a tuturor suprafețelor sau obiectelor cu care oxiurii infestată oxiurii intrat în contact Aspirarea cu conștiinciozitate a covoarelor și carpetelor Evitarea scuturării lenjeriei de oxiurii, a păturilor sau orice alte obiecte care ar putea fi contaminate Respectarea măsurilor riguroase de igienă spălarea mâinilor cu apă și săpun înainte de prepararea și consumarea alimentelor, după folosirea toaletei, după schimbarea scutecului, efectuarea zilnică a toaletei, schimbarea zilnică a lenjeriei intime, folosirea prosoapelor individuale oxiurii după terminarea tratamentului pentru a preveni reinfecția.

oxiurii